Çenelerle alakalı Kist ve Tümörlerin Tedavisi
Kistler; çene kemikleri içerisinde, içleri sıvı ya da yarı sıvı materyallerle dolu patolojik boşluklar olup, sıklıkla çene kemiklerinde ve daha ender olarak da ağız ve yüz bölgesinin yumuşak dokularında görülürler.
 

Ağız Boşluğu Ve Çene Kemiği Kistlerinin Belirtileri

Ağız boşluğu ve çene kemiği kistleri başlangıçta herhangi bir belirti vermeksizin sinsi şekilde seyrederler. Geç kalınmış teşhislerde ise çene kemiklerinde ciddi boyutta erimeye neden olurlar.

Çene Kemiği Kistleri, yüz bölgesinde ağrısız gelişen şişlikler dışında zaman zaman alt dudakta uyuşukluk belirtisi verebilir. Bu durum kistin ilerlemiş ve sinire baskı yapmış haline işaret eder. 

Ağız boşluğu ve çene kemiği kistlerinin tedavileri mümkün müdür?

Çene kemiği ya da yumuşak doku kistlerin ve tümörlerin tedavisinde ilaçlar sonuç vermeyebilir bu nedenle tedavileri ameliyat gerektiren işlemlerdir. Bu patolojiler bir bütün olarak ameliyat sırasında çıkarılır ve büyüklüğüne göre bazı durumlarda ilave destek tedaviler uygulanabilir.

Çene kemiği kistleri tedavi edilmediği taktirde ne gibi sorunlar yaratır?

Çene Kemiği kistleri tedavi edilmedikleri zaman yüz bölgesinde şişliklere, iltihap akıntılarına, yüz dokusu sertleşmelerine, dudaklarda uyuşukluklara ve çene kemiğinde kendiliğinden kırılmalara neden olabilecekleri gibi tümör oluşumuna da (iyi huylu ya da kötü huylu) neden olabilirler.

UYARI: Bu sitenin içeriği, kullanıcıyı sağlık amaçlı bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir
Diş Hekimi (Dentist) Dr. İbrahim MACİT Oral Implantologyst / Aesthethic Dentistry
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.