İmplant Uygulamaları
Dental İmplantlar ve Estetik Diş Hekimliği

İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve genelde titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir.



Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş sınırı yoktur ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir. 

İmplantlar organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan titanyumdan yapılmış, ve yıllardır yoğun araştırmalara tabi tutulmuştur. Kemiğin titanyumla arasında tam olarak bir bağ oluştuğu 1982 de yayınlanmıştır. Vücudun titanyum implantları karşı antijen üretip bunları reddetmesi ihtimaline rastlanmamıştır. Hatta ilgili bölgedeki kemiğin sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.
İmplant tedavisi uzman diş hekimleri (Ağız diş ve çene cerrahları veya periodontologlar) tarafından yapıldığında tamamen güvenli bir tedavidir. Genelde memnuniyet oranı çok yüksek olan implant tedavisinde bugün % 98 oranında başarıya ulaşılmıştır. Çok sayıda vakada implantların ağızda otuz yıl kadar sorunsuz kaldığı görülmüştür. Sonuçta hastaların da ağız bakımına dikkat etmesiyle implantlar uzun ömürlü kullanılabilirler.  Ayrıca implant bilgilendirme belgeleri hem sizin garanti belgeniz hem de hangi marka implant yapıldığının bilgisini taşımaktadır.
İmplantlar lokal anestezi ile çene kemiğine yerleştirilirler. Uygun anestezi, cerrahi yöntem uygulanması ve cerrahi tecrübe durumunda hasta acı duymaz. Genellikle implantın yerleştirildiği günün akşamı duyulabilecek ağrı basit ağrı kesiciler ile giderilebilir. Birçok hasta bu ağrının normal diş çekiminden sonra duyulan ağrıdan farklı olmadığını belirtmektedir.
İmplant yerleştirme işlemi çene cerrahının tecrübesi, hasta uyumu, implant yerleştirilecek kemiğin kalitesine bağlı olarak değişmekle birlikte, bir implantın yerleştirilme süresi genellikle 15-20 dakika sürmektedir.
İmplantların yerleştirildiği kemiğin kalitesi ve kullanılan  implantın kalitesine bağlıdır. Ancak doktorunuz bazen size uygun bir geçici protez yaparak çiğneme ve estetiği hemen sağlayabilir. 


Evet. İmplantların da dişler gibi fırçalanarak temizlenmesi en az kendi dişleriniz kadar önemlidir. Sigara içmeyen ve ağzı bakımına önem veren bireylerde, sigara içen ve ağız bakıma dikkat etmeyen bireylere göre implant başarı oranı daha yüksektir. Unutmamanız gereken şey, ağız bakımının düzenli yapılmasıdır.
Bu hastalar eksik tek bir dişin restorasyonu için en az komşu iki dişini kestirerek köprü yaptırmak zorunda olan hastalardır. Tek bir implantın yerleştirilmesi komşu 2 dişi kesilmekten kurtarmakta ve o bölgede meydana gelecek kemik erimesini durdurmaktadır. 
 
Sonu dişsiz biten çenenin ilgili bölgesinde, hastaların dişli hale gelebilmesi için eskiden yapılan hareketli protezler yerine implant ile sabit diş yapılabilmektedir. 

Bu hastalar hareketli protezin ağızda sabit kalmamasından ve iyi çiğneyememekten şikayetçidirler. Bu tip hastalarda implant tedavisi yukarıdaki tüm şikayetleri ortadan kaldırdığı gibi kemiğin erimesini de durdurmaktadır. Tam dişsiz hastalarda iki tadavi seçeneği mevcuttur. 

1) İmplant Destekli Hareketli Protez: Tek çenede 2 ya da 4 implant yapılarak hareketli proteze destek sağlar. 

                                                        
2) İmplant Destekli Tam Sabit Protez: Tek çenede 6 ya da 8 implant yapılarak üzerine sabit protez yapılır. 

UYARI: Bu sitenin içeriği, kullanıcıyı sağlık amaçlı bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir
Diş Hekimi (Dentist) Dr. İbrahim MACİT Oral Implantologyst / Aesthethic Dentistry
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.